Falun élünk, teszünk-veszünk...

Kert, ház, kaláka, móka-kacagás www.banya-tanya.hu

Egyet a Banya-Tanyának

Köszönettel kezdem. Hálásan köszönöm Mindannyiótoknak, hogy segítettétek a munkánkat 2017-ben is. Azzal, hogy eljöttetek a rendezvényeinkre, figyelmet, érdeklődést kaptunk Tőletek, amivel megerősítettetek abban, hogy van értelme annak, amit csinálunk. Azzal, hogy elolvastátok, amiket (ritkán...) ide írtam. Azzal, hogy annyi tudással, szeretettel, segítséggel, új szempontokkal, feladatokkal, és persze tárgyakkal, anyagi támogatással álltatok mellettünk a szekér mozgatásában :-)

Köszönöm az adó 1%-okat, amit annyian nekünk szántatok.

Idén is arra kérlek, ne feledkezz meg ennek az apróságnak a megfelelő helyre juttatásáról. Az Állam egyre több embernek ajánlja fel, hogy "megoldja" a bevallást helyettük. Ekkor is van lehetőség az 1%-ról rendelkezni, de kevesebben élnek vele, mert külön feladatot jelent nyilatkozni. Arra kérlek, mégis tedd meg. Rendelkezz erről a kicsi töredékről, jusson olyan helyre, ahol ebből az 1%-ból hatékonyabban, emberközelibben tudnak értéket teremteni, mint ahogy azt a 99%-ból a Nagy Gépezet teszi.

Ha ezt nekünk szánod, hálásan megköszönjük, és igyekszünk érdemesnek lenni a támogatásra. Ha más civil szervezetnek küldöd, azt ugyanolyan hálás szívvel köszönjük, mert jó helyre kerül az a pénz, amiért Te dolgoztál meg. Dolgozni fog az adód is, valahol, valamit helyretesz, enni ad, jobbít, erősít.

Terveinkről januárban már írtam. Ha ebben támogatnád a Banya-Tanya Alapítványt, kérlek, rendelkezz az 1%-odról javunkra. Pályázati támogatásra idén sem számítunk, annyiból gazdálkodunk, amennyit szolgáltatásainkértkapunk.

Adószámunk: 18588639-1-10

Köszönjük, és szép tavaszodást kívánunk!

Magbörze Egerben

Láthatóan hosszabbodnak a napok, közeleg a veteményezés ideje, a dobozokban toporzékolnak a tavalyi magok. Még nagyjából egy hónapunk van megtervezni az idei kertet, aztán a magbörze után jöhet az újratervezés az izgalmas új fajtákkal kibővítve :-) Idén szervezzük tizedik magbörzénket, szeretettel várunk mindenkit, hogy együtt ünnepelhessük a kikeletet!

Az élelmiszer-önellátás egyik fontos eleme a tájfajta vetőmag. Igyekszünk saját termésű szaporítóanyagokkal dolgozni, és mindenkit erre biztatunk. Olyan fajtákat termesztünk, amik már bizonyítottak a környéken, nem a megszokott szabványosított, mesterséges ipari körülmények közt előállítottakat használjuk. A mi növényeink jól szerepeltek vegyszermentes művelésben, ellenállók, bírják a helyi mikroklímát és talajt.

Helyszín: Forráspont LISZI Eger, Kallómalom u. 88. (szolgáltatóházak)

Időpont: 2018. március 3. 10:00 - 13:00

A magbörze "játékszabályai":

- Aki hoz vetőmagot, lehetőleg saját termést hozzon, aminek tudja a történetét, és tanácsot tud adni a növény gondozásához, felhasználásához.

- Mindenki a fölöslegét cseréli el, ingyen.

- Javasoljuk, hogy eleve kis tételekbe kicsomagolva hozzátok őket, így több embernek jut majd belőle.

- Csak minta mennyiségeket adunk, és ezt javasoljuk a többieknek is: a felszaporításhoz minden segítséget megadunk.

- Védett magokat ne hozzatok, csak saját szaporításból származó fajtákat!

- Ha nincs megosztani való magotok, akkor is gyertek el, vigyetek mintákat, tanuljatok magot fogni, jövőre majd hoztok cserealapot :-)

- Ha úgy érzed, hogy kaptál valamit a rendezvény során, kérjük, adományoddal támogasd a Banya-Tanya Alapítvány munkáját! Jelenleg nincs folyamatban pályázati programunk, ezt az eseményt is önkéntes munkában szervezzük számotokra.

És nézzetek rá sűrűn a maghaz.hu oldalra, ahol nem csak a legfrissebb magbörze-listát láthatjátok, de magfogási tippeket is, és a regisztrált felhasználók egy igazi virtuális börzén találják MAGukat!

Feedek
Megosztás