Idén a Banya-Tanya Alapítvány egy magbörzét szervez, ami Egerben lesz, de ha hívtok, szívesen elmegyünk más helyi alkalmakra is!

Az élelmiszer-önellátás egyik fontos eleme a tájfajta vetőmag. Igyekszünk saját termésű szaporítóanyagokkal dolgozni, és mindenkit erre biztatunk. Olyan fajtákat termesztünk, amik már bizonyítottak a környéken, nem a megszokott szabványosított, mesterséges ipari körülmények közt előállítottakat használjuk. A mi növényeink jól szerepeltek vegyszermentes művelésben, ellenállók, bírják a helyi mikroklímát és talajt.

Helyszín: Forráspont LISZI Eger, Kallómalom u. 88. (szolgáltatóházak)

Időpont: 2015. Február 21. 10:00 - 13:00

A magbörze "játékszabályai":

- Aki hoz vetőmagot, lehetőleg saját termést hozzon, aminek tudja a történetét, és tanácsot tud adni a növény gondozásához, felhasználásához is.

- Mindenki a fölöslegét cseréli el, ingyen. Aki hozott magot, kap 5db lepecsételt borítékot, amibe gyűjthet másoktól. Aki nem tudott még hozni, az jelképes adományért megkapja ugyanezt :-)

- Csak minta mennyiségeket adunk, és ezt javasoljuk a többieknek is: a felszaporításhoz minden segítséget megadunk.

- Védett magokat ne hozzatok, csak saját szaporításból származó, lehetőleg régi fajtákat!

- Ha nincs megosztani való magotok, akkor is gyertek el, vigyetek mintákat, tanuljatok magot fogni, jövőre majd hoztok cserealapot :-)