Falun élünk, teszünk-veszünk...

Kert, ház, kaláka, móka-kacagás www.banya-tanya.hu

Palántabörze Bátorban

Aki bújt, aki nem - idén több nem lesz, gyertek mind Bátorba palántát csereberélni!

Ha kiültetés után maradt saját nevelésű palántád, évelő cserjéd, dísznövényed, bármilyen kertlakó, amit szívesen megosztanál másokkal, miközben a többiek növényei között válogatsz - melyiknek is szorítsak még helyet a kertben...???

Ha nem neveltél, de szívesen hazavinnél egy-két érdekes fajtát,

Gyere el május 25-én vasárnap Bátorba, ahol délelőtt 10-től szeretettel várunk a Hegyalatti Arborétumban. Oda pedig úgy jutsz el, hogy Eger felől a faluba érve rögtön jobbra kanyarodsz a bezárt kocsma előtt, és a Mogyorós-kutat elhagyva a baloldali úton döcögsz addig, amíg meg nem látsz baloldalt egy palántacsereberélő sokaságot egy szépséges kert közepén :-) (Hegyalja utca)

A palántabörze "játékszabályai":

- Mindenki a fölöslegét hozza, ami ingyen elvihető továbbszaporítás céljából.

- Aki nem hoz cserepalántát, az is vihet - a lényeg az, hogy jövőre már hozzon ő is, ehhez minden szakmai segítséget megkaphat a jelenlevő tapasztalt kertelőktől :-)

- Nem gazdasági mennyiségek cserélnek gazdát, hanem fajták, kérjük, mértékkel "csomagoljatok"

-  A helyszín ezúttal egy magánkertészet, ahol kérjük, bánjatok tisztelettel az ott élő növénygyűjteménnyel! És hálásan köszönjük a segítséget a Klein házaspárnak.

- Előadást, egyéb kötött programot nem tartunk, célunk, hogy induljanak beszélgetések, tapasztalatcserék a résztvevők között.

- Hozzatok csomagolóanyagot a palántáknak (dobozok, újságpapír...), amiben biztonsággal el tudjátok szállítani a szerzett kincseket ;-)

- Ha támogatni szeretnétek a rendezvény szervezőit, a Banya-Tanya Alapítványt, adományokat köszönettel elfogadunk a fekete macskás perselyben :-)

A program a Svájci Hozzájárulás támogatásával valósul meg.

Zseb-kertek

Hogyan lehet egy erkélyen, ablakban, zsebkendőnyi parcellákon, vagy akár csak egy falfelületen ehető növényeket termeszteni? Beszélgetős, sok-fényképes előadás, élő növényekkel, hulladékból készült automata önöntöző-edény készítéssel.

Időpont:2014.05.24. szombat, 10:00

Helyszín: Forráspont LISZI, Eger, Kallómalom u. 88. szolgáltatóházak

Ehető városok

Szeretettel várunk a következő előadásunkra, aminek a témája:

Ehető városok

Van a Világban néhány város, ahol az emberek rájöttek, hogy a tuját és a trimmelt gyepet nem lehet megenni, és elkezdték ehető növényekkel betelepíteni a zöldfelületeket. Ahogy telt-múlt az idő, értek a zöldségek-gyümölcsök, meglepő dolgok történtek a városlakókkal...
Róluk szól ez a mese :-)

 

Helyszín: Eger, Forráspont LISZI, Kallómalom utca 88. szolgáltatóház

Időpont: 2014.május 18. vasárnap 10:00

Feedek
Megosztás